Amsterdam, Jan Tooropstraat, transformatie kantorengebouw, 40 appartementen
Amsterdam – Jan Tooropstraat

In Amsterdam hebben we het voormalige kantoorgebouw aan de Jan Tooropstraat getransformeerd naar een gebouw met 40 betaalbare koopappartementen. De woningen zijn inmiddels gerealiseerd, verkocht en opgeleverd.

Programma: 40 appartementen
Ontwikkeling: In opdracht van Heilijgers Projectontwikkeling
Ontwerp: Buro Ruim
Aannemer: Heilijgers Bouw
Status: verkocht en opgeleverd eind 2015

Het voormalige kantoorgebouw aan de Jan Tooropstraat, in de wijk Overtoomse Veld van Amsterdam, is getransformeerd naar een gebouw met complete en betaalbare koopappartementen. Het gebouw staat midden in het de wijk Overtoomse Veld en grenst aan de winkels van het August Allebéplein: een locatie die onderdeel is van de stedelijke vernieuwing Overtoomse Veld in het stadsdeel Nieuw-West.

In totaal hebben we hier 40 appartementen gerealiseerd. Op de eerste verdieping van het gebouw zijn vijf woonstudio’s met een woonoppervlakte van 35 m² gebouwd. Op de andere verdiepingen zijn twee- en driekamerappartementen gecreëerd van 40 tot 65 m². De bovenste laag van het kantoorgebouw is getransformeerd naar drie topappartementen van ongeveer 80 m² met een ruim dakterras. De woningen zijn eind 2015 opgeleverd.