Driebergen, transformatie voormalig zorggebouw in de bossen van Driebergen
Driebergen – Huis in de Bosschen

Een prachtig gebouw vol karakter in een schitterende omgeving. Daar gaan we graag mee aan de slag. Al enige tijd staat dit pand leeg en zijn wij bezig met de herontwikkeling naar woningen. Wonen in een uniek natuurgebied, met een enorme tuin én en eigen bos!

Programma: ca. 2 ha terrein met 7 woningen, waarvan 2 in de sociale koopsector
Ontwikkeling: eigen ontwikkeling
Architecten: 030architecten ism studio id+
Verkoop: Van Pas makelaars, Driebergen
Meer info en aanmelden:

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en toch op fietsafstand van het centrum van Driebergen is het voormalige ‘Hudighuis’ vrijgekomen.
Het Hudighuis heeft een rijke historie. Het was een vakantiekoloniehuis voor zieke, zwakke kinderen en werd gebouwd in opdracht van reder Hudig, een rijke Rotterdammer die begin vorige eeuw voor Rotterdamse bleekneusjes een huis liet bouwen waar ze konden aansterken en gezonde boslucht inademen. De laatste bewoners van het pand waren 24 cliënten van de organisatie Bartiméus die slechtzienden ondersteunt.

Op een prachtig terrein van zo’n 20.000 m², vol naald- en loofbomen, hoogteverschillen, open tuinen en twee eigen opritten, liggen het hoofdgebouw (ca. 1300 m²) en een vrijstaande (voormalige) bedrijfswoning.
Het terrein bevindt zich in een populair wandel- en fietsgebied en grenst direct aan landgoed Den Treek. Tegenover het terrein bevindt zich camping Het Grote Bos, met een kleine winkel en restaurant.

 

Transformatie:
We hebben plannen het hoofdgebouw te verbouwen tot 6 woningen: 5 woningen van gemiddeld 230 m² met eigen achtertuinen van ca. 30 meter diep. Ook aan de voorzijde worden privé-tuinen aangelegd. Eén woning kan dienst doen als mantelzorgwoning, maar is ook volledig zelfstandig bruikbaar. Deze woning heeft een vloeroppervlak van ongeveer 100m2, geheel op de begane grond. De woning beschikt over een eigen oprit, entree en tuin, maar is wel gekoppeld aan het hoofdgebouw.
Vooraan op het terrein komt de voormalige dienstwoning vrij. Deze woning heeft een vloeroppervlak van ongeveer 100 m² groot en omvat één woonlaag met vliering.

Buiten de privétuinen wordt de rest van het terrein gezamenlijk eigendom van alle bewoners en biedt dus heel veel mogelijkheden! Boomhutten, moestuinen, klimmen, ontspannen, dieren? We bedenken het samen.