Driebergen, transformatie voormalig zorggebouw in de bossen van Driebergen
Driebergen – Huis in de Bosschen

Een prachtig gebouw vol karakter in een schitterende omgeving. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Al enige tijd stond dit pand leeg en zijn wij bezig geweest met de herontwikkeling naar woningen. Wonen in een uniek natuurgebied, met een enorme tuin én een eigen bos!

Programma: ca. 2 ha terrein met 7 woningen
Ontwikkeling: eigen ontwikkeling
Architecten: 030architecten ism studio id+
Verkoop: Van Pas makelaars, Driebergen
Status: alle woningen zijn verkocht
Meer info:

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en toch op fietsafstand van het centrum van Driebergen is het voormalige ‘Hudighuis’ vrijgekomen.

Het Hudighuis heeft een rijke historie. Het was een vakantiekoloniehuis voor zieke, zwakke kinderen en werd gebouwd in opdracht van reder Hudig, een rijke Rotterdammer die begin vorige eeuw voor Rotterdamse bleekneusjes een huis liet bouwen waar ze konden aansterken en gezonde boslucht inademen. De laatste bewoners van het pand waren 24 cliënten van de organisatie Bartiméus die slechtzienden ondersteunt.

Op een prachtig terrein van zo’n 20.000 m², vol naald- en loofbomen, hoogteverschillen, open tuinen en twee eigen opritten, liggen het hoofdgebouw (ca. 1300 m²) en een vrijstaande (voormalige) bedrijfswoning.
Het terrein bevindt zich in een populair wandel- en fietsgebied en grenst direct aan landgoed Den Treek.

Tegenover het terrein bevindt zich camping Het Grote Bos, met een kleine winkel en restaurant.

 

Transformatie:
Het hoofdgebouw wordt getransformeerd tot 5 zeer ruime woningen met diepe privé achtertuinen en een collectief eigen bos.