Austerlitz: 15 nul-op-de-meter woningen; 7 starterswoningen en 8 zorgwoningen
Hart van Austerlitz

In het knusse dorpscentrum van Austerlitz, gemeente Zeist, realiseren wij 15 duurzame nul-op-de-meter woningen. Daarvan zijn 7 starterswoningen en 8 zorgwoningen.

Programma: 15  woningen met woonoppervlakte ca. 85 m2
– Koop: 7 koopwoningen voor starters
– Huur: 8 zorgwoningen voor Woonstichting ‘Nu voor Straks’
Ontwikkeling: KRKTR Projectontwikkeling
Bouw: Aannemingsbedrijf Van Zoelen bv, Utrecht
Ontwerp woningen: Ter Braak Architecten bv, Utrecht

Verkoopsite: Hart van Austerlitz (link opent in nieuw venster)

Alle woningen zijn verkocht!

Verhuur patiowoningen:

Een bewonersinitiatief geïnitieerd door:

In de kern van Austerlitz wordt momenteel een multifunctioneel gebouw gerealiseerd, bestaande uit een dorpshuis, basisschool, peuterspeelzaal en appartementen. Grenzend aan deze locatie is ruimte voor de realisering van 15 grondgebonden woningen.
De opgave bestaat uit het realiseren van 8 zorgwoningen voor de Woonstichting ‘Nu voor Straks’, en 7 starterswoningen ten behoeve van de inwoners van Austerlitz. De locatie ligt in de kern van Austerlitz, en heeft een dorpse uitstraling.

Het ontwerp van de woningen heeft een verbinding gemaakt tussen de sfeer van het nieuw te bouwen multifunctionele gebouw, en het bestaande dorpse karakter van Austerlitz.

Media:
AD
Cobouw

Alle woningen worden zeer energiezuinig en daarom standaard opgeleverd als nul-op-de-meter.

De zorgwoningen zijn verder uitgevoerd als gelijkvloerse, rolstoelvriendelijke patiowoningen, met een goede buitenruimte voor daglicht, en maximale privacy.

Uniek is dat deze 8 zorgwoningen gerealiseerd worden voor Woonstichting Nu voor Straks. deze stichting wordt eigenaar en beheerder van de woningen. Austerlitz Zorgt gaat de zorgarrangementen leveren. Nu voor Straks is een bewonersinitiatief, geïnitieerd door zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt.

De starterswoningen zijn uitgevoerd als meerlaagse woningen met achtertuin en berging. De woningen hebben allen de entree aan de straatzijde, maar door het creëren van een kleine voortuin, is een mooie overgang van de openbare ruimte naar het privé domein ontstaan.