Gezond en gelukkig ouder worden
Helmond – Kwiek Hofje

Brainport Smart District – De slimste wijk van de wereld! Wij ontwikkelen samen met (initiatiefnemer) Annelies Lammers op deze innovatieve plek een duurzaam ‘Kwiek Hofje’ voor ouderen, gezond & gelukkig ouder worden.

Op 19 april 2021 tekenden we tijdens het Online Innovation Network Event feestelijk de intentieovereenkomst met BSD.

Programma: circa 60 huurwoningen (waaronder appartementen)
initiatief en conceptontwikkeling: Annelies Lammers (Kkwiek, wonen&zorg)
Projectontwikkeling: Kkwiek & KRKTR

De slimste wijk van de wereld. Die wordt gebouwd in Helmond, meer precies in Brandevoort, Brainport Smart District.

UNStudio in de persoon van Ben van Berkel heeft een prachtige stedenbouwkundige opzet ontwikkeld. De uitdaging was om een plan te maken dat geen plan is: dus geen ontwerp dat we gefaseerd de komende jaren gaan realiseren, maar een gridstructuur die op een flexibele en adaptieve wijze alle toekomstige innovaties letterlijk een plek kan geven.

Innoveren is het sleutelwoord bij de ontwikkeling van deze wijk en daar past ons plan voor een Kwiek Hofje heel goed bij.

Na onze presentatie voor de selectiecommissie voor Wave 5 van de Business Challenge van BSB werd Kwiek Hofje geselecteerd! We gaan nu samen met BSD de volgende stap zetten voor concrete uitwerking en realisatie van het plan.

Ons Kwiek Hofje begint bij een aantal uitgangspunten: Fijn, duurzaam wonen, niet alleen en ontzorgen. We bouwen de woningen deels in hout en deels modulair.

Daarnaast komen er gemeenschappelijke voorzieningen: oa. hof(kantoor) woning, tuin en overige voorzieningen. We faciliteren de community, voor en door bewoners, alles ondersteunt door host. Verder maken we gebruik van de nieuwste technologieën als het gaat om domotica en hulp voor langer thuis wonen.

We koppelen hier in samenwerking met BSD Tue/ Tilburg University, een onderzoek aan om te bepalen wat de ervaringen zijn met de toegepaste technologie, het functioneren van de community en de systeeminnovatie van het woonontzorg-concept. Tevens onderzoeken we wat de verschillen in beleving zijn van de houten woningen en de modulaire woningen, ook in beheer en onderhoud.

Op de hoogte blijven? Meld je hier aan.
aanmelden
Helmond – Kwiek Hofje