Lopik, Benschop Oost, nieuwe woonbuurt met 104 woningen
Lopik – Benschop

Tegen Benschop is een ruime woonbuurt gerealiseerd, met 104 uiteenlopende woningen. De nieuwe buurt heeft een dorpse uitstraling gekregen en sluit met water en groen mooi aan op het unieke buitengebied rond Benschop.

Programma: 104 grondgebonden woningen in diverse categorieën
Ontwikkeling: gedelegeerd ontwikkelaar (in opdracht van Heilijgers Projectontwikkeling)
Architect: Inbo
Aannemer: Heilijgers Bouw
Status: Opgeleverd 2018

 

Tegen het fraaie dorp Benschop hebben we een ruime, nieuwe woonbuurt ontwikkeld, met 104 zeer uiteenlopende woningen. De nieuwe buurt aan De Lansing heeft een dorpse uitstraling gekregen en sluit met veel water en groen mooi aan op het unieke buitengebied.

De buurt is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente, de dorpelingen en de toekomstige bewoners. Zo hebben de dorpelingen vanaf het allereerste ontwerp mee mogen denken over de stedenbouwkundige opzet, het woningbouwprogramma en de sfeer van de nieuwbouw. Verderop in het traject hebben de toekomstige kopers onder andere de stijl gekozen die later door de architect is uitgewerkt.

De nieuwe buurt telt nog geen 25 woningen per hectare. Die ruime opzet is bewust gekozen vanwege het kleinschalige karakter van het dorp Benschop. De 104 woningen zijn zeer verschillend. Zo staan sociale koop- en huurwoningen, seniorenwoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen in diverse prijssegmenten broederlijk door en naast elkaar. Deze nieuwe woningen bieden alle dorpelingen – jong en oud – ook in de toekomst een kans om in hun dorp te blijven wonen. Zo zorgt dit nieuwe buurtje ervoor dat de kern van Benschop vitaal blijft.