Maarssen-dorp, 8 ruime karaktervolle woningen aan de Vecht
Maarssen – Binnenweg

Op een prachtige plek aan de Vecht zijn 8 zeer ruime woningen gebouwd met een knipoog naar het industriële verleden van de Vecht.

Programma: 8 woningen
Ontwikkeling: eigen ontwikkeling i.s.m. Thunnissen
Bouw: Van den Engel, Maarssen
Architect: Bureau 070
Verkoop: Hofzicht Makelaars
Alle woningen zijn verkocht en opgeleverd 2018

Op de plek waar tot voor kort een autobedrijf gevestigd was, hebben wij 8 woningen gerealiseerd. De huidige bebouwing paste niet goed meer in het straatbeeld en heeft plaats gemaakt voor acht karaktervolle woningen. In goed overleg met de gemeente Stichtse Vecht en de Vechtplassen Commissie is een plan ontwikkeld dat past in de omgeving en dat goed inspeelt op de unieke ligging aan de Vecht.  De speelse architectuur van de woningen maakt een knipoog naar het industriële verleden van de oorspronkelijke pakhuizen op deze plek aan de Vecht.

 

Het voormalige autobedrijf omvatte ook een pompstation. Daarom hebben wij eerst een bodemsanering uitgevoerd om de grond geschikt te maken voor de nieuwe woonfunctie.

Alle woningen liggen direct aan de Vecht, met maximaal uitzicht op het water en optimale privacy. Op de kop van de eigen tuin kan een steiger worden aangebracht om een eigen boot aan te leggen.