Exclusief wonen in DAEL, 4 duurzame villa's
Oud Zuilen – Dael

Op de locatie van een voormalig installatiebedrijf in Oud Zuilen – midden in een woonwijk van de gemeente Stichtse Vecht – zijn vier zeer ruime duurzame energie-neutrale villa’s gerealiseerd.

Programma: 4 ruime geschakelde villa’s
Architect: Blauw Architecten, Utrecht
Bouw: Van Zoelen, Utrecht
Ontwikkeling: eigen ontwikkeling

Verkoop: Alle woningen zijn verkocht, gebouwd en opgeleverd

 

Daalseweg - Nieuwbouw in Oud-Zuilen

De voormalige bedrijfslocatie is gelegen aan de Daalseweg in Oud Zuilen (gemeente Stichtse Vecht). In een straat waar uitsluitend woningen gelegen zijn, sprong dit bedrijfspand eruit.

Het pand met terrein was al een tijdje niet meer in gebruik door beëindiging van de werkzaamheden van het installatiebedrijf dat hier was gevestigd. Het weghalen van de bedrijfsbestemming en vervangen door een woonbestemming leek ons het meest logische en gewenst.

Na een intensief en zeer prettig verlopen participatietraject met omwonenden is dit plan tot stand gekomen. Ook met de gemeente en andere belanghebbenden is veelvuldig overleg geweest. Het resultaat is een zorgvuldig ontworpen en gedragen plan en uitwerking. Het bestemmingsplan hiervoor is mede daardoor erg gemakkelijk vastgesteld, met complimenten voor het plan van zowel gemeenteraad als omwonenden.

De ontwikkeling is zeer zorgvuldig aangepakt en de uitwerking is prachtig geworden.

Het bijzondere woonprogramma omvat minimaal 4 ruime slaapkamers op de verdieping, een hele grote woonkamer en keuken, én aanvullend is er op de begane grond aan de voorzijde nog ruimte voor bijvoorbeeld een extra (ouder)slaapkamer met badkamer of een kamer voor mantelzorg. Ook een kantoor aan huis met eigen opgang of een speelkamer voor de kinderen is mogelijk. De nieuwe bewoners hebben daar zelf een keuze in die met hulp van de architect gemaakt wordt.

Tussen de hoofdbebouwing en het extra volume aan de voorzijde ontstaat een privé buitenruimte (patio) die voor veel extra daglicht en zicht op groen zal zorgen. Menig stadswoning heeft een stuk kleinere tuin dan deze unieke buitenruimte. Én hij is extra!

Op het perceel van zo’n 80 meter (!) diep blijft namelijk voldoende ruimte over voor een prachtige diepe achtertuin.

Alle woningen zijn opgeleverd in 2022.