't Erf van Burg: Groen, duurzaam, betrokken en gezond!
Texel – ’t Erf van Burg

Op Texel, ten oosten van Den Burg, ontwikkelen we ’t Erf van Burg. Zeventien bijzondere, ultra-duurzame koopwoningen in een collectief groen woonlandschap, als onderdeel van Buurtskap De Tuunen. Een plek waar het draait om innovatie, bewust (buiten)leven, gezondheid en gemeenschappelijkheid.

Programma: 17  (koop)woningen met woonoppervlakte variërend van ca. 130 tot 180 m²
Ontwikkeling: KRKTR Projectontwikkeling
Conceptontwikkeling: Beyond Now
Ontwerp woningen: ORGA architect
Landschapsontwerp: Buiten5
Duurzaamheid: Merosch
Aannemer: Bouwbedrijf Kolthof
Verkoop: De Texelse Makelaars

Projectsite en aanmelden:

Buurtskap de Tuunen
In de Buurtskap de Tuunen wonen mensen die een beetje anders denken. Je woont in een groene omgeving en de natuur is dichtbij. Je draagt je steentje bij aan het buurtskap. Je hebt een grote tuin samen, en zelf een kleine. Je parkeert uit het zicht. En deelt je schuur en erf. Je doet wat je kan voor de buurt. Daar zijn we buren voor.

Knooperf de Tuunen
In dit Buurtskap maken wij ’t Erf van Burg waar duurzaamheid en passie voorop staan. Waar bewoners bewust leven en genieten. Super duurzaam! Waar je heerlijk woont, op jezelf én met elkaar.

De gemeente Texel koos ons plan als beste van drie, met een score van maar liefst 93 van de 100 punten!

Zie voor meer informatie over De Tuunen, de website van de gemeente Texel:

’t Erf van Burg bestaat uit 17 karakteristieke woningen binnen vijf gebouwvolumes. De woningen zijn geïnspireerd op de Texelse architectuur, maar hebben elk een andere eigentijdse uitstraling en variëren in grootte en prijs. Met elkaar dragen ze bij aan de beleving van een modern en landschappelijk Texels erf. De indeling van de woningen mogen de bewoners zelf bepalen. Er is rekening gehouden met eventuele toenemende zorgbehoeften, zodat de woningen ook voor de wat oudere huishoudens interessant zijn.

Wonen aan ’t Erf van Burg doe je samen. Elk huishouden is eigenaar van een eigen kavel plus berging en daarnaast ook eigenaar van de collectieve buitenruimte, bestaande uit de gezamenlijke tuin met hobbyschuur, de parkeerplaats én het voedselbos.

De woningen zijn circulair gebouwd van milieuvriendelijke en gezonde natuurlijke materialen. Ook in gebruik zijn ze extreem duurzaam, all electric en leveren meer energie op dan ze nodig hebben, bijvoorbeeld voor elektrische (deel)auto’s. Daarmee gaan we een flink stuk verder dan wonen met Nul-Op-de Meter (NOM), namelijk NOM-Leven!