Van Lieflandpark: duurzaam wonen in een prachtig park
Utrecht – Van Lieflandpark

In het Van Lieflandpark zijn twintig ruime, ultra-duurzame verandawoningen gerealiseerd. Gasloos, nul op de meter, groene daken, zonnepanelen, natuurlijke materialen. Geen besloten nieuwbouwwijkje maar een openbaar park, geflankeerd door de duurzaamste huizen van Utrecht…

Genomineerd voor de SKG Award.

 

Fotografie: Luuk Kramer

Programma: 20 woningen (koop)
Woonoppervlakte: ca. 155-185 m²
Ontwikkeling: eigen ontwikkeling ism  Thunnissen
Ontwerp woningen: Heren5 Architecten, Amsterdam
Participatie: Dietz Strategie & Communicatie
Landschapsontwerp: Carve, Amsterdam
Aannemer: Thunnissen, Heemstede
Duurzaamheid: Nieman
Fotografie: Luuk Kramer

Status: Opgeleverd in juli 2019

In het Utrechtse Tuindorp zijn twintig zeer ruime, ultra-duurzame verandawoningen én een prachtig park gerealiseerd; het Van Lieflandpark. In deze unieke ontwikkeling hebben de omwonenden ons plan verkozen boven twee andere inzendingen.

Media:
Architectuurcentrum Aorta
Nu.nl  
De Architect
De Utrechtse Internet Courant (DUIC) 
Gemeente Utrecht

De woningen zijn volledig gasloos, nul op de meter, voorzien van groene daken met veel zonnepanelen, duurzame en natuurlijke materialen én een groot groen park pal voor de deur. Rust, ruimte en massa’s groen.
Geen besloten nieuwbouwwijkje maar een prachtig openbaar park, aan twee kanten geflankeerd door de duurzaamste huizen van heel Utrecht. De diepe tuin, de brede veranda geflankeerd door boomstammen, de openslaande deuren, de houten betimmering, de groene daken en het park voor de deur ademen kwaliteit en duurzaamheid. Door de zonnige veranda’s worden de seizoenen verlengd. Dit is onbekommerd en gezond leven.