Tender: Vitaal Vogelenzang. Waar duurzaamheid, groen, ontmoeting, beweging en verbinding centraal staan.
Vogelenzang – VOGELVRIJ

Een nieuwe vitale wijk voor Vogelenzang, voor toekomstige bewoners, sporters en niet te vergeten voor de bestaande inwoners! Waar duurzaamheid, groen, ontmoeting, beweging en verbinding centraal staan. Een dorpse wijk met woningen in stijlvolle architectuur voor iedere doelgroep, nieuwe voetbal- en tennisvelden en een schitterend nieuw clubhuis. Samen met de het bestaande dorpshuis, de school en het IKC vormt alles een prachtig geheel in een groene openbare ruimte en daarmee is dit het nieuwe sluitstuk voor Vogelenzang. Een sociaal veilig, vitaal en levendig gebied. Met gepaste trots presenteren wij u ons schetsontwerp voor VOGELVRIJ!

Programma: 72 woningen, sportaccommodatie en -velden
Ontwikkeling: KRKTR Projectontwikkeling ism Bolton Ontwikkeling
Architect: Faro architecten
Landschapsontwerp: Flux Landscape architecture
Aannemer: Bolton Bouw
Aannemer sport: Topgrass
Infra: AW groep
Communicatie/participatie: Dietz

Helaas niet uitgevoerd, afgevallen tijdens selectiefase.

 

VOGELVRIJ is er niet alleen voor de nieuwe bewoners, maar heel nadrukkelijk ook voor de bestaande bewoners. Het nieuwe sportpark, de groene openbare ruimte gericht op bewegen en spelen én het bestaande dorpshuis zijn hierin de trekkers.

Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de randen van de projectlocatie en daarmee het uitzicht op het landschap op een aantal plaatsen open te houden én is er een ‘ommetje’ gecreëerd door het plan en rondom de sportvelden. Dit geeft de bestaande inwoners van Vogelenzang de mogelijkheid om te genieten van het groen en het landschap. Ook de centrale as, het groene bewegingslint, is ervoor gemaakt om de bestaande inwoners het plan in te trekken.

Het bewegingslint is een zeer brede groenzone die allerlei vormen van beweging, sport en ontmoeten mogelijk maakt en eindigt in een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Hiermee vormt dit het hart van het plan. Kortom, voor jong en oud een kwalitatief hoogwaardige verblijfsruimte!

In VOGELVRIJ kun je fantastisch wonen, op een manier die lang niet overal in Nederland kan. Vogelenzang heeft als geheel een prachtige ligging en de locatie zelf nodigt uit om een woonmilieu te creëren dat ver uitstijgt boven het gewone. We kennen de Nederlandse uitbreidingswijken, die zijn er volop. Wij willen ze groener, socialer en mooier maken!

Er is een grote behoefte aan samenhang, aan een karaktervol beeld. Veel woonmilieus zijn totaal verschillend maar toch vinden we ze alle mooi. De grachtengordel, de jaren 30-wijken, een boerendorp: de gemene deler is precies die samenhang. We weten dat juist die woonmilieus met veel samenhang het meest gewaardeerd worden en het langst mee gaan. We weten ook dat een goede sociale binding buurten sterker maakt.

We bouwen een familie van woningen. Elke woning heeft zijn eigen karakter, maar je ziet dat ze bij elkaar horen. Niet hetzelfde, maar sterk verbonden, met een aantal gemeenschappelijke kenmerken.