Tender Geiserpark: duurzaam wonen in een prachtig park
Zeist – GeiserPARK

De gemeente Zeist zocht een partner voor de ontwikkeling van een vervallen bedrijfslocatie tot 16 sociale huurwoningen en 24 middeldure huurwoningen. De woningen moeten zeer duurzaam worden en bovendien worden voorzien van een innovatief woonconcept. Een kolfje naar onze KRKTR-volle hand. En die van onze partners: agNOVA Architecten, OKRA Landschapsarchitecten, Deerns en Vivalib® Evolutief Wonen. Wij stelden het GeiserPARK voor.

Helaas is dit plan niet geselecteerd en zijn wij 2e geworden. Met trots tonen we evengoed hier onze inzending.

Programma: 40 huurwoningen (appartementen); 16 sociale huur en 24 middenhuur
Ontwikkeling: eigen ontwikkeling
Ontwerp woningen: agNOVA Architecten, Amersfoort
Landschap: Okra Landsschapsarchitecten, Utrecht
Innovatief woonconcept: Vivalib Nederland
Duurzaamheid en Well: Deerns
Aannemer: NTB

Als het aan ons ligt, gaan we de Geiserlaan omtoveren tot een GeiserPARK voor de hele buurt. Door het huidige parkeerterrein mee te nemen in ons ontwerp verzilveren we maximaal de kans die de Geiserlaan biedt: een fraai, duurzaam en vooral gezond stukje Zeist maken.

Wij leggen de lat graag hoog en gaan daarom voor 40, toekomstbestendige appartementen in een gezond, klimaatadaptief en comfortabel park met een goede waterhuishouding, een parkachtige uitstraling met bijpassende beplanting en meubilair en een statige bomenrij rondom die zorgt voor verkoeling bij warme dagen. Het park wordt zo ingericht dat er voldoende speel- en zitgelegenheden zijn voor jong en oud, met door het open karakter een maximale sociale samenhang.

Momenteel liggen drie plannen voor bij de omwonenden van het plangebied. Zij mogen op 24 september hun stem uitbrengen op het beste plan.

Onze eerste ideeën

Ons uiteindelijke voorstel

Ons plan in het kort (flyer)

Voor de omwonenden is van belang te weten:

 • dat Zeist er een prachtig nieuw park bij krijgt.
 • dat wij ruimte overlaten voor verdere verbetering van het park, dus
  • samen zorgen voor een schoon en veilig park,
  • samen bepalen waar diverse functies zich zouden moeten bevinden (parkeren, uitlaatplek voor honden, spelen, verblijven).
 • dat wij ons met deze appartementen met name richten op de doelgroep (aanstaande) senioren en daar met Vivalib® een uniek concept voor hebben.
 • dat het aantal bestaande parkeerplaatsen wordt uitgebreid met voldoende (1,5 per app) extra parkeerplaatsen voor de nieuwe appartementen.
 • dat deze doelgroep eigenlijk een veel lagere parkeerdruk geeft.
 • dat het open en lichte park omzoomd wordt door een statige bomenrij die voor omliggende huizen een groen uitzicht biedt.
 • dat de doorgaande weg verdwijnt en daardoor alleen bestemmingsverkeer mogelijk is.