Abcoude, 4 exclusieve villa's in het hart van Abcoude
Abcoude – Stationsstraat

Op de plek waar lange tijd een vestiging van de Rabobank zat, komen binnenkort 4 exclusieve villa’s.

De villa’s komen op de locatie waar sinds de jaren ’70 een vestiging van de Rabobank heeft gestaan. De statige vrijstaande herenhuizen aan de Stationsstraat sluiten met hun architectuur en materiaalgebruik naadloos aan bij de prachtige historische panden in de omgeving.
De twee-onder-een-kapvilla’s liggen verder terug en grenzen met hun 19 meter diepe achtertuin direct aan ’t Landje van Schoenmaker.
Vanuit de tuin is er vrij uitzicht over het grasland met grazende schapen en koeien en het Fort bij Abcoude. De architectuur van deze twee-onder-een-kapvilla’s is passend bij de landelijke ligging.

Programma: 4 zeer ruime, exclusieve villa’s
Ontwikkeling: in samenwerking met UBA Projectontwikkeling, Uithoorn
Architect: Bureau070
Aannemer: UBA Bouw
Status: Alle woningen zijn verkocht

Makelaar: Raad-Huis Makelaardij, Abcoude

Voor meer info, zie projectwebsite:

TUSSEN GEIN  ANGSTEL

Op de plek in het centrum van Abcoude waar voorheen een bank was gevestigd, zijn we vergevorderd om in de Stationsstraat 4 ruime en luxe villa’s te bouwen. Het betreft 2 vrijstaande woningen en 1 twee-onder-een-kapwoning. Zowel het ontwerp als de uitstraling van de villa’s sluiten naadloos aan bij de fraaie, historische dorpskern.

De locatie was jarenlang een doorn in het oog van de inwoners van Abcoude. Nadat de bank was vertrokken, ontstond een kans om de locatie beter te maken. Qua architectuur sloot het pand niet aan op de historische dorpskern van Abcoude. Sloop en nieuwbouw bleken wenselijk én haalbaar en na een intensief traject met omwonenden en gemeente zijn wij gekomen tot dit plan met deze 4 villa’s.

Download de projectgegevens (PDF)
download pdf